dilluns, de febrer 16, 2009

BALAGUER-MENARGUENS-TORRELAMEU-CORBINS-PORTELLA-ALBESA


Sortim un cop més de Balaguer en direcció a Menarguens pel camí que transcorreix per l'Horta d'Avall. Una vegada som a Menarguens, anem pel carrer de l'àntiga carretera fins que trobem el camí asfaltat que va a Torrlameu. Tot just quan la carretera fa una corva a la dreta, aquest surt recte i en baixada. Poc abans de Torrelameu el camí gira a la dreta i en pujada, al cap de la qual ja veiem el poble. Al arribar-hi hi ha una corba a l'esquerra que ja ens encara cap a Corbins. Arribats a Corbins i tot just travessada la Noguera Ribagorçana ens enfilem al poble per un estret carrer peatonal, cap a la dreta i en forta pujada. Travessem el poble i fem cap a una cruïlla on hi ha el cementiri. Seguim la senyal que ens indica la direcció cap a La Portella. El camí es asfaltat en un estat més o menys decent. Aquest camí resegueix el curs del riu, que ens queda a baix a la dreta. Per aquesta banda veiem fins a Balaguer, mentre que per la contraria s'estén davant nosaltres tot el Segrià, dominat per la silueta de la Seu Vella. Arribem a La Portella i aquí trobem ja l'indicador d'Albesa. Aquest tros es per carretera ampla, i en baixada. Arribem a Albesa i ens hem d'internar al poble buscant el camí de Balaguer. Es al costat contrari del poble per on hem entrat i el reconeixerem perqué s'inicia en una llarga recta en pujada. Un cop l'hem trobat seguim direcció Balaguer. El camí està arreglat de fa poc i si transita amb molta comoditat. El track.

CorbinsLa Noguera Ribagorçana
TorrelameuAlbesa

2 comentaris:

Eliseu T. Climent ha dit...

molt bé aquestes rutes.felicitats! aquest dissabte volem fer una volta en bici de carretera i voldríem saber si el camí de balaguer a albesa està asfaltat

jpuigpelat ha dit...

Primer, gràcies. El camí d'Albesa a Balaguer no està asfaltat. Només algun tros al sortir d'Albesa, però la resta es de terra, i amb les últimes plujes no crec que hagi quedat gaire bé. Tota la resta de la ruta si que està asfaltada.